Blog

20e Voedselactie stichting Orhei donderdag 29 en vrijdag 30 september

Voor de 20e keer dit jaar organiseert Stichting Orhei opnieuw een voedselactie. Donderdag  en vrijdag kunt u Orhei vrijwilligers vinden bij de supermarkten Albert Heijn (Brahmslaan en Tuinfluiter), Aldi, Lidl en Jumbo.

Hoe werkt het?

Bij de ingang van de supermarkten delen de vrijwilligers flyers uit. Daarop staan producten die wij u vragen te kopen. Na het verlaten van de winkel kunt u het gekochte product(en) zoals o.a. groenten in blik, pasta, rijst, bloem, olie enz. afgeven aan onze vrijwilligers.

Waar gaat het voedsel heen?

Het voedsel gaat naar Causeni in Moldavië waar het dagcentrum Gratia gevestigd is. Ruslan Ciobanu, directeur van dit centrum, zorgt voor de verdeling van het voedsel.

Nog steeds is Moldavië het allerarmste land van Europa. Veel kinderen worden de straat opgestuurd omdat ouders niet voor ze kunnen zorgen. Dit komt omdat ze te arm zijn of omdat ze verslaafd zijn aan alcohol. Ook werken veel ouders in het buitenland en verblijven de kinderen bij de grootouders of zelfs alleen.

Gratia helpt deze kinderen door ze op te vangen, (bij)lessen te geven en te eten te geven. De stichting ondersteunt dit huis.

Ook veel ouderen in Moldavië hebben vaak weinig tot geen inkomen. Deze mensen worden ook door de stichting ondersteund. Op onze facebook pagina (https://www.facebook.com/stichtingorhei) vindt u foto’s van dankbare gezinnen die vorig jaar voedselpakketen ontvingen.

Wij beseffen heel goed dat niet door iedereen evenveel gegeven kan worden. U kunt echter al voor € 0,50 meedoen. Voor dat geld koopt u al een pak bloem.

Onze opdracht is toch om te zien naar onze naasten? Wij hopen dat u aan deze actie mee wilt doen. Door ons als stichting te helpen, kunnen wij de mensen in Moldavië helpen.

Wilt u ons financieel steunen?

Maakt u liever een gift over dan kan dat op ING rekeningnummer NL61INGB0007488680 t.n.v. st. Help de kinderen van Orhei te Moldavië o.v.v. voedselactie.

In elke supermarkt staat een gele bus waar u uw flessenbon of gift in kunt doen.

Vragen?

Heeft u vragen? U kunt bellen naar Maria Koelewijn (033-2985290 of 06-43703371) of Nel de Graaf (033-2984242 of 06-22890265).

 

Marian Gmelig Meyling-Koelewijn

Marian Gmelig Meyling is lid van het webteam en onderhoudt o.a. de website en facebook. Zij heeft Moldavië bezocht tijdens één van de jongerenreizen.

More Posts

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

Related Posts