Blog

De jaarlijkse collecte 6 tot en met 11 december

Inmiddels is Stichting Orhei bijna 25 jaar actief in Moldavië. Wat begon met een reis naar Moldavië van 4 Bunschoters, betekent 25 jaar later nog altijd dat stichting Orhei zich vrijwillig inzet voor de hulp aan kinderen in Moldavië. In de aanloop naar 17 maart 2022 – de datum van het 25 jarig jubileum – blikken we terug op de historie van stichting Orhei waar zoveel inwoners van Bunschoten en omstreken intensief bij betrokken waren. 

De afgelopen maanden hebben we u telkens een kleine terugblik gegeven op de afgelopen 25 jaar. Ook de link naar het heden werd gemaakt. De hulp die 25 jaar geleden zo nodig was in het jongenstehuis in Orhei is grotendeels verschoven naar de kinderen en hun gezinnen in Causeni. Inmiddels is er goede zorg in het jongensinternaat en zijn er 7 ‘zelfstandig begeleid wonen’ huizen. Ook kon er in Causeni een gebouw aangekocht worden, opgeknapt en uitgebouwd worden. Dit heeft de invulling gekregen als dagcentrum voor de kinderen van Causeni en omgeving. Ook werd de Crisisopvang Micha gebouwd met behulp van het geld van sponsoren en de Wilde Ganzen. De Stichting is dankbaar voor het vertrouwen en hulp.

Zoals u wellicht weet heeft Stichting Orhei sinds 2006 jaarlijks een deurcollecte. Eén van de jaarlijkse acties die ons helpt om de jaarlijkse begroting te dekken. De opbrengst van de collecte wordt onder andere voor transportkosten gebruikt en gaat naar het dagcentrum, om bijvoorbeeld de lonen van de werknemers te betalen, voedselpakketten en hout te kopen voor de gezinnen van de kinderen die het dagcentrum Gratia bezoeken.

Jaarlijks staan de mensen van de stichting verbaasd over het feit dat er zoveel mensen hen financieel een warm hart toe dragen. Elk jaar is het fijn om te horen dat een vrijwilliger toezegt om een wijk voor de Stichting te collecteren. Dit is opnieuw onmisbare hulp.

Dit jaar is de collecte voor Stichting Orhei van 6 tot en met 11 december. Wilt u uw deur en hart openen voor de kinderen in Moldavië? Heeft u geen contant geld in huis, geen enkel probleem. De collectant heeft ook een QR-code die u kunt scannen. Een digitale donatie kan bovendien eenvoudig via https://www.orhei.nl/doneer/ . Hartelijk dank voor uw gulheid.

Omdat ons dorp groeit, zijn er echter steeds meer collectanten nodig. Dus schroom niet om contact op te nemen als u één avond in de week uw tijd wilt geven aan de kinderen in Moldavië.

 

Roel Nicolai

Roel Nicolai is bestuurslid en verantwoordelijk voor PR en communicatie. Zijn eerste 'Stichting Orhei' ervaring was zijn deelname aan een jongerenreis in 2003.

More Posts

Related Posts