Blog

Fidendum-IT schenkt complete EDtech uitrusting aan Stichting Orhei

In een wereld waar technologie een integraal onderdeel van ons dagelijks leven is geworden, blijft toegang tot onderwijs en kennis van onschatbare waarde.  De verzamelnaam voor technologie die in het onderwijs gebruikt wordt is Edtech en in Nederland de normaalste zaak van de wereld.

Voor de kinderen van Stichting Orhei, een organisatie die zich inzet voor kansarme kinderen in Moldavië, het armste land in Europa, zijn deze middelen echter niet altijd vanzelfsprekend.

Gelukkig zijn er bedrijven zoals Fidendum-IT die meehelpen om hier verandering in te brengen. De recente donatie van technologische hulpmiddelen zal ongetwijfeld een positieve invloed hebben op de levens van deze jongeren en nieuwe perspectieven voor het onderwijzend personeel openen.

Een Kijkje in de Donatie

De schenking van Fidendum-IT aan Stichting Orhei omvat:

  • 4 Accesspoints: voor draadloos internet in het klaslokaal
  • 36 Smartphones
  • 32 Chromebooks: Een Chromebook is een soort eenvoudige laptop die vooral bedoeld is om op het internet te werken. Deze worden veel in het onderwijs ingezet.
  • 1 Laadkar voor de Chromebooks: Via deze laadkar kunnen alle Chromebooks tegelijkertijd veilig opgeladen worden.
  • 10 Microsoft Surface Tablets met Dockingstation.

Een Moment van Overdracht

Een enkele foto kan soms meer zeggen dan duizend woorden, en dat is zeker het geval bij de afbeelding van Benno Faase, directeur-eigenaar van Fidendum-IT, die de technologische uitrusting overhandigt aan Andre van Oort, bestuurslid van Stichting Orhei.  Die voor de gelegenheid was afgereisd van Bunschoten-Spakenburg naar het mooie Middelburg.

Meer weten over wat Fidendum-IT voor u kan betekenen? Kijk snel op de website: https://fidendum-it.nl/

Roel Nicolai

Roel Nicolai is bestuurslid en verantwoordelijk voor PR en communicatie. Zijn eerste 'Stichting Orhei' ervaring was zijn deelname aan een jongerenreis in 2003.

More Posts

Related Posts