Blog

Nieuw bestuurslid Jaap de graaf stelt zich voor

Wie is Jaap de Graaf?

Ik ben getrouwd met Annemarie en vader van Rosalie (17)  en Suzanne (16) jaar en Jouke (12). Ik ben vakdocent op een MBO.

Hoe ben je in aanraking gekomen met Stichting Orhei?

Stichting Orhei heeft op diverse manieren al vaker mijn pad gekruist. In het voorjaar van 2018 werd dit concreet doordat ik gevraagd werd om me als leiding in te zetten voor de toen nog te plannen jongerenreis 2019 die vanuit de CGK Bunschoten werd georganiseerd. Ik heb genoten van het plannen, organiseren en daadwerkelijk uitvoeren van deze diaconale werkvakantie.

Wat is je motivatie om toe te treden tot het bestuur van de stichting?

Tijdens het verblijf in Moldavië afgelopen zomer, heb ik gezien wat een mooie “Werken van barmhartigheid”  stichting Orhei allemaal doet. De korte lijnen, directe werkwijze en de gemotiveerde en gepassioneerde mensen die het werk dragen, spreken mij enorm aan. Naast de directe hulp ter plekke in Moldavië, vind ik het mooie aan Stichting Orhei dat het zoveel mensen (jong en oud) in beweging brengt om om te zien naar onze naasten. Stichting Orhei mag hiermee op een geweldige manier middel zijn om invulling te geven aan het tonen van “naastenliefde”.

Hoe ga je invulling geven aan je bestuursfunctie?

Hoe ik precies invulling ga geven aan de bestuursfunctie is op dit moment nog niet helemaal concreet. Aangezien er genoeg plannen voor de komende tijd zijn, verwacht dat dit snel ingevuld gaat worden.

Hoe zie je de toekomst van Stichting Orhei?

Hoe ik de toekomst van Stichting Orhei zie vind ik best een lastige vraag om te beantwoorden. Weet ook niet of het zo belangrijk is voor mij om dit als individu te bedenken. Ik hou ervan om in teamverband te werken en heb gemerkt dat het binnen de stichting ook echt allemaal om teamwork draait. Ik verwacht daarom ook dat er vooral met elkaar richting gegeven wordt aan de koers van de stichting. Met de bijbel als kompas, zullen we altijd de juiste koers kunnen bepalen.

Related Posts