Blog

Nieuwsupdate en kerstgroet (december 2020)

Beste volger van Orhei,

Ik zal mij in het kort even voorstellen. Mijn naam is Ina van den Berg-Niculita en ik kom uit Moldavië.

Ik woon sinds 2013 in het prachtige Putten, Nederland. De reden dat ik naar Nederland ben verhuisd is dat ik een keuze heb gemaakt om mijn hart te volgen, dit was één van de moeilijkste beslissingen in mijn leven. Ik heb mijn baan als accountant opgezegd en mijn familie verlaten om in een ander land een nieuw leven op te bouwen samen met mijn destijds toekomstige man Aris van den Berg.

Op dit moment kan ik zeggen dat het een juiste beslissing is geweest. Ik ben nog steeds blij dat ik deze stap heb genomen. Ik werk in het dagelijks leven bij Arcadis in Amersfoort als project controller.

Rond 2017 ben ik door André van Oort – bestuurslid van de stichting Orhei – gevraagd of ik één van de bestuursleden wilde worden. Hier hoefde ik niet lang over na te denken want ik vind het heel belangrijk om iets terug te kunnen doen voor mijn geboorteland Moldavië. Op deze manier steun ik mijn geboorteland en kan ik op de juiste manier de mensen die hulp kunnen gebruiken ook echt helpen.

Er zijn veel mensen vertrokken uit Moldavië om in het buitenland een nieuw leven op te bouwen. We zijn allemaal verschillend, maar hebben allemaal iets gemeen: dat is dat we graag zien dat de mensen die nog steeds in ons geboorteland wonen een beter vooruitzicht hebben op de toekomst.

Als bestuurslid mag ik meedenken over hoe we als stichting de bestaande en nieuwe projecten beter kunnen organiseren, mijn voordeel is dat ik mij goed kan inleven in de situatie van de mensen in Moldavië.

Dit jaar is het voor iedereen in de wereld erg moeilijk ivm Corona. Ook in Moldavië is het virus doorgedrongen en heeft dat de nodige slachtoffers gebracht, de ziekenhuizen lopen over en hebben niet de juiste capaciteit en mogelijkheid om tegen dit virus te vechten.

Het aantal besmettingen lopen hard op en er is nog geen licht aan het eind van de tunnel, dagelijks heb ik wel even contact met mijn familie hierover en leef ik met hun mee. Wat een voorrecht heb ik dan om in Nederland te mogen wonen. Juist besef ik me hoe goed wij het hebben in Nederland. 

Ondanks de moeilijke periode heeft God ons tot zover geholpen en financiële zorgen verminderd. In deze tijd van moeite en zorgen rondom Corona, is er toch hoop met de geboorte van Jezus Christus.

Ik wil een ieder van harte bedanken dat u / jij onze stichting ondersteunt en daarmee bouwt aan de toekomst van kinderen in mijn geboorteland! Ik wens een ieder een gezond 2021 toe!

Met vriendelijke groet,

Ina van den Berg-Niculita 

Lees de hele nieuwsbrief hier

Roel Nicolai

Roel Nicolai is bestuurslid en verantwoordelijk voor PR en communicatie. Zijn eerste 'Stichting Orhei' ervaring was zijn deelname aan een jongerenreis in 2003.

More Posts

Related Posts