Blog

Save the date: Jubileumconcert Stichting Orhei – 7 april 2018

Stichting Orhei is enorm blij om te kunnen mededelen dat het uitgestelde concert dat gehouden zou worden op zaterdag 10 juni 2017 nu gehouden gaat worden op zaterdag 7 april 2018. De reden van het uitstel had alles te maken met het feit dat ons dorp in rouw gedompeld was door de gewelddadige dood van Savannah Dekker. Wie had er toen nog zin in een jubileumconcert Stichting Orhei besloot toen het concert tot nader te bepalen datum uit te stellen.

Het heeft allemaal wat langer op zich laten wachten voordat er een definitieve datum werd vastgesteld. Dit had alles te maken met de agenda’s van diverse mensen en instanties die hun medewerking hadden toegezegd. Nu is er dan toch een datum geprikt en heeft iedereen er enorm veel zin in om een geweldig mooie concertavond te organiseren. Omdat er al een paar honderd kaarten waren verkocht ( die overigens nog steeds geldig zijn ) is besloten om nu al een wat vroege aankondiging van het concert te doen zodat iedereen weet dat het er aan komt. In het vroege voorjaar van 2018 zal er uiteraard nog meer aandacht worden besteed aan dit concert, maar noteer het nu maar vast in de agenda zodat het niet vergeten kan worden.

Jubileumconcert: Stichting Orhei 20 jaar

Het concert staat in het teken van 20 jaar stichting Orhei. Alhoewel de stichting al bijna 23 jaar actief is in Moldavië, werd het pas echt een officiële stichting op 17 maart 1997 toen ze middels een notariële akte werd ingeschreven in het stichtingenregister.

Opbrengst bestemd voor het nieuwe project: Crisisopvang

Het doel van het concert is geld in te zamelen voor een nieuw en heel noodzakelijk project in Causeni (Moldavië) namelijk de bouw van een crisisopvang voor maximaal 10 kinderen die om persoonlijke veiligheidsredenen tijdelijk niet thuis kunnen wonen.
Deze kinderen maken in hun directe omgeving heel veel geweld mee en daarom grijpen de kinderpolitie en de maatschappelijk werkers in om de kinderen in een veilige omgeving te brengen. In de verre omtrek van Causeni is er geen passende oplossing om kinderen voor langere tijd onder te brengen. Uiteraard wordt eerst geprobeerd om de kinderen bij familie onder te brengen en voor baby’s is er al snel een echtpaar bereid gevonden om deze kinderen tijdelijk op te vangen. Het te bouwen gezinsvervangende huis wordt straks beheerd door een geselecteerd echtpaar waar deze kinderen een schuilplaats krijgen.

Ondersteuning van Wilde ganzen

Stichting Wilde Ganzen wil dit project van stichting Orhei ondersteunen door € 0,50 bij te leggen bij iedere binnengekomen euro met een maximum van € 50.000,00 Stichting Orhei hoopt dan ook dat de kerk straks helemaal uitverkocht is en dat er heel veel geld is binnengehaald voor het project.

Details van het concert

Het concert wordt gehouden op zaterdag 7 april 2018 in de Westerkerk,  Van der Duyn van Maasdamlaan 6, 3752 GP Bunschoten-Spakenburg.
Het concert start om 19.30.
Meewerkende koren zijn gospelkoor Jubilation uit Bunschoten o.l.v. Jan van der Kuip en regionaal gospelkoor Tin Speransa o.l.v. Matthijs Arnoldus.
De presentatie van de avond is in handen van ChristenUnie leider Gert Jan Segers.

Kaarten zijn te koop bij LUV aan De Ziel 21, 3751 BT Bunschoten-Spakenburg (Volwassene 10 euro, Kind 5 euro) of via koorleden van de koren of bestuursleden.  U kunt ook kaarten bestellen door ons een mailtje te sturen (uw naw gegevens, aantal kaarten): info@orhei.nl.

 

 

 

Roel Nicolai

Roel Nicolai is bestuurslid en verantwoordelijk voor PR en communicatie. Zijn eerste 'Stichting Orhei' ervaring was zijn deelname aan een jongerenreis in 2003.

More Posts

Related Posts