Blog

Terugblik 25 jarig jubileum – Bezoek ambassadrice

Vrijdag vierden wij het 25 jarig bestaan van onze stichting Orhei. We begonnen eigenlijk al in 1995 maar officieel werden wij een stichting in 1997. Door Corona duurde het even voordat we een receptie konden geven, maar we wilden dit toch herdenken. Ook mooi dat de dag ervoor het kandidaat lidmaatschap van de EU door de 27 lidstaten werd goedgekeurd. Wij zijn dankbaar dat wij de deze dag mochten vieren in aanwezigheid van de Moldavische ambassadrice, hare excellentie Tatiana Parvu voor wie wij een mooi programma hadden samengesteld.
Zo werd zij ontvangen op het gemeentehuis door burgemeester Van de Groep (die zelf al eens een nieuw centrum van ons opende in Moldavië) (2015) Ms. Parvu tekende het gastenboek van Bunschoten.
Na de lunch zijn we met een botter gaan varen van Bunschoten naar Eemdijk. Daar had ze een korte maar emotionele ontmoeting met Oekrainse vluchtelingen die in Eemdijk zijn gehuisvest bij families. Deze vrouwen komen uit de buurt van Moldavië en zijn ook via Moldavië naar Nederland gereisd.
Daarna was er ter ere van haar een receptie georganiseerd en kwamen vele mensen die op enigerlei wijze betrokken zijn bij en met Moldavië, haar de hand geven.
Het was een prachtige dag

Related Posts