Blog

Voedselactie stichting Orhei donderdag 26 en vrijdag 27 september

Voor de 23e keer dit jaar organiseert Stichting Orhei opnieuw een voedselactie.  Donderdag 26 en Vrijdag 27 september kunt u Orhei vrijwilligers vinden bij de supermarkten Albert Heijn (Brahmslaan en Tuinfluiter), Aldi, Lidl en Jumbo.

Hoe werkt het?

Bij de ingang van de supermarkten delen de vrijwilligers flyers uit. Daarop staan producten die wij u vragen te kopen. Na het verlaten van de winkel kunt u het gekochte product(en) zoals o.a. groenten in blik, pasta, rijst, bloem, olie enz. afgeven aan onze vrijwilligers.

Waar gaat het voedsel heen?

Het voedsel gaat naar Causeni in Moldavië waar het dagcentrum Gratia gevestigd is. Ruslan Ciobanu, directeur van dit centrum, zorgt voor de verdeling van het voedsel.

Nog steeds is Moldavië het allerarmste land van Europa. Er is veel sprake van emigratie naar andere landen, waar mensen meer kunnen verdienen. Kinderen blijven achter bij opa en oma. Ook alcoholverslaving – mede door de deprimerende situatie voor velen – is een groot probleem.

Het Dagcentrum Gratia ondersteunt gezinnen door de kinderen naschool op te vangen, (bij)lessen te geven en te eten te geven. Daarmee is het dagcentrum voor veel kinderen een ‘warm’ thuis. De stichting ondersteunt dit huis. Door het  werk wat ze doen in hun omgeving, heeft de staf van het dagcentrum goed zicht op gezinnen die hulp nodig hebben. Samen met andere sociale instanties delen ze de voedselpakketten uit aan gezinnen waarvoor dit broodnodig is.

Op onze facebook pagina (https://www.facebook.com/stichtingorhei) vindt u foto’s van dankbare gezinnen die vorig jaar voedselpakketen ontvingen.

Wij beseffen heel goed dat niet door iedereen evenveel gegeven kan worden. U kunt echter al voor € 0,50 meedoen. Voor dat geld koopt u al een pak bloem.

Onze opdracht is toch om te zien naar onze naasten? Wij hopen dat u aan deze actie mee wilt doen. Door ons als stichting te helpen, kunnen wij de mensen in Moldavië helpen.

Wilt u ons financieel steunen?

Maakt u liever een gift over dan kan dat op ING rekeningnummer NL61INGB0007488680 t.n.v. st. Help de kinderen van Orhei te Moldavië o.v.v. voedselactie. Of doneer direct via onze website: www.orhei.nl/doneer-nu/.

In elke supermarkt staat een gele bus waar u uw flessenbon of gift in kunt doen.

Vragen?

Heeft u vragen? U kunt bellen naar Maria Koelewijn (033-2985290 of 06-43703371) of Nel de Graaf (033-2984242 of 06-22890265).

Roel Nicolai

Roel Nicolai is bestuurslid en verantwoordelijk voor PR en communicatie. Zijn eerste 'Stichting Orhei' ervaring was zijn deelname aan een jongerenreis in 2003.

More Posts

Related Posts